perjantai 18. heinäkuuta 2014

Show me the MONEY!!

Captain's log, stardate 68010.5...

Kyllä ne häät maksavat. Luin muutama päivä sitten jutun vantaalaispariskunnan häistä, joiden tämän hetken budjetti huitelee arviolta 16 000 eurossa. Hiukan yskäisin. Mutta kun juttua luin niin ymmärsin kyllä. Ruokailu se on, joka maksaa, varsinkin Helsingissä. Lisäksi ymmärsin jutusta tai hääparin blogista, että hääpaikassa on ravintolaoikeudet mikä tarkoittaa, että tarjottavien juomien kustannukset ovat myös ravintolahinnoissa. 

Ja ei ne meidänkään häät ilmaiset olleet. Tämän hetken budjetti(arvio) on noin 11 000 euroa. Miksikö arvio? No sen takia, että ihan kaikkia viimeisiä laskujamme emme ole vielä saaneet. Lisäksi käyttäisin arviota myös yhdestä toisesta syystä. Hääkirppis -syystä. 

En nyt tiedä mitä jutun hääpari on tekemässä kaikkien koristeiden ja hääpukujen suhteen, mutta mikäli morsian aikoo myydä koristeitaan tai pukuaan niin kyllä tuo lopullinen budjettikin muuttuu. Me ainakin roijasimme sen verran kaiken näköistä tavaraa häistä, että erittäin syvästi toivon, että saamme myytyä ne. Tai sitten meillä on todellinen tilaongelma. Mitä sivusilmällä olen hääkirppistä seurannut (kun vaimo on sitä tarkastellut) niin todella paljon tavaraa ja mekkoja siellä on liikkunut. Tietenkään en luota, että saisimme kaikkia rahoja takaisin, mutta sieltä toki saattaa olla kuitenkin tulossa jokia (pienistä puroista kasvaa jokia...) riippuen mm. hääpuvun myynnin onnistumisesta.

Palatakseni kuitenkin juttuun olen myös hieman pettynyt. HS:n jutussa mainitaan esimerkkibudjetissa että sulhon pukubudjetti on 1 000 euroa. Perhana, ei mulla ollut niin suuri pukubudjetti...

Joka tapauksessa toivotan hääparille onnea ja jaksamista siihen viimeiseen rutistukseen. Kyllä ne juhlat ovat sen arvoiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti