sunnuntai 4. toukokuuta 2014

M.A.C.

Captain's log stardate 67805.1...

Tämän tekstin tarkoitus ei ole puhua Jobsin Stevenin kehittämästä omppulaitteista taikka Ingmanin uudelleen markkinoille tuomasta jäätelöstä vaan Fitfarmin Men's Athletic Challenge -nettivalmennuksesta, -dieetistä, -haasteesta... en minä tiedä. Fitfarm taitaa olla tutuin ihmisille Jutta Gustafsbergin puolen vuoden superdieeteistä.

Tha Ultimaatum Göäl (kuva:fitfarm.fi)
Noh mitä sitten tapahtui? Söinkö pelkästään rahkaa ja kävin salilla? En. En näet syönyt rahkaa ollenkaan. Koko nettivalmennuksen idea on että sain 10 viikon ohjelman suurin piirtein valmiina. Sekä ruokavalion että saliohjelman suhteen. Ruokaohjelma toki tarkoitti että lounaat (kyllä, niitä oli kaksi per päivä) ja muutkin ruuat piti punnita. Ainakin omassa ohjelmassani ruokailun tarkoitus oli keskittyä vähärasvaiseen lihaan ja hiilareiden oikea-aikaiseen käyttöön treenien suhteen.

Lounas nro. 1 (kyllä se kana siellä jossain on)
Niin ja salitreenit. Periaatteessa ohjelmassa oli siis neljä kertaa viikossa saleilua ja pari kertaa vielä päälle nk. sykkeennostotreenejä. Täyden totuuden nimissä ei sitä kyllä joka viikko tullut saleiltua neljää kertaa. Mutta saliohjelmat olivat kyllä hyviä. Lyhyitä, tehokkaita ja monipuolisia. Periaattessa lämmittelyt mukaan lukien treenin pystyi suorittamaan noin 40 minuutissa, jos salilla ei ollut ruuhkaa. Tehdyt liikkeetkään eivät olleet mitään ihmeellisiä supermiesliikkeitä. 

Se supermiesliike (kuva: Crossfit.com)
Sainko sitten katseet pysäyttävät pyykkilautavatsan ja yhtä suuren haukan kuin Arnoldilla? En. Mutta hankala toki on kiistää dieetin toimivuutta kun paino tippuu lähes vakaasti kilo per viikko tahdilla. Pidemmän päälle toki annosten mittaaminen ja laskeminen alkoi käydä hermoille. Samoin viimeisten viikkojen aikana sairastama flunssa vei tehoja loppuhetken rypistykseltä. 

Paino kuitenkin tippui tehokkaasti ja sitä ei ole merkittävästi tullut takaisin. Edelleen mahdun uuteen pukuunikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti