sunnuntai 11. elokuuta 2013

Häälehdet

Captain's log, stardate 67077.7...

Heti alkuun anteeksipyyntö. Sulhasen lomailun loppuminen ja tämän viikon sairastelu veivät liikaa voimia, että olisin saanut kirjoittelua aikaiseksi. Nyt on kuitenkin taas hetki palata tekstin ääreen. 

Pyörähdimme tänään Hietalahden kirpparilla ja morsian teki itselleen sopivan löydön. Häälehtiä 5 eurolla. Viisi kiloa. (Kyllä punnitsin ne, sillä kantovastuu tuli minulle koska reppu oli mukana). Tässä nyt sitten odotellessa Boltin seuraavaa maailmanmestaruutta ja sen saavutuksen jälkeenkin selailin kiinnolla näitä lehtiä, sillä odottaisin kuitenkin että niistä sulhaselle löytyisi edes jotain. Eipä löytynyt ei... Siis 300 sivuisesta lehdestä löytyy noin 15 sivua sulhaselle suunnattuja "juttuja". Esimerkiksi "Trendikkäät sulhaset"- jutussa on mukana laskujeni mukaan 6 erilaista pukua. Kolme näistä on sellaisia, joita en ajatellutkaan laittaa päälleni, vaikka ne sopisivatkin teemaan (beige, nougatinvärinen ja harmaa). Ainut puku (oli muuten Turo Tailorin) mikä herätti hiukan kiinnostusta oli kuvattu niin ettei siitä saanut kokonaiskäsitystä... Toki tähän pukuun oli yhdistetty mukaan punainen liivi, joka varmasti sopisi hyvin yhteen punaisten kenkien kanssa (syy tämän puvun kiinnostukseen). Ehkä nyt arvostelen muotikuvia, joiden kuuluu olla rentoja ja näyttäviä.

Toinen mikä kiinnitti huomioni, olivat ne jutut, joista ehti jo innostua ja kun löysi itse jutun niin sai pettyä. Kertomus jäi riittämättömäksi. Esim. juttu frakin, tumman puvun, saketin ja bonjour-puvun eroista oli juurikin mitä otsikko antoi ymmärtää: kerrottiin erot pukujen ulkonäössä. Siinä se sitten oli. Varsinkin kun olen omistanut jo monta vuotta tämän kirjan, niin lehdestä löydetyn jutun anti oli luokkaa D'oh. Oikeastaan ne toimivat hyvinä introina, mutta jäivät myös sellaisiksi. Toisena esimerkkinä kerrottakoon jutusta "Herrasmiesten sikarit" (mistä olin erittäin kiinnostunut). Juttu sinänsä oli hyvä yleiskertomus sikareista ja niiden nauttimisesta, mutta oikeasti (siis ihan oikeasti) odotin, että jutussa olisi tullut esiin mitkä ovat kauden sikarit ja vaikkapa nopea vertailu kannattaako sulhasen sijoittaa kuubalaiseen vai dominikaaniseen sikariin. Tai edes jotain. Ovatko sulhaset siis niin tyhmiä että heille ei ole tarkoitustakaan kirjoittaa muutakuin että mitkä ovat pukujen erot (jotta se sulho sitten alttarilla osaa sanoa hääkansalle että nyt päällä on saketti... eikun bonjour-puku)? Vai ovatko jutut kirjoitettu vain morsiammille?

Mielestäni yhden jutun voisi kirjoittaa vaikkapa siitä kuinka paljon keskivertosulhanen hikoilee frakissa verrattuna tummaan pukuun (tai toisinpäin). Sekin riittäisi... Ja auttaisi. 

3 kommenttia:

  1. Puhut asiaa sulhanen! Laitahan palautetta kyseisille lehdille, että korjaavat erheensä ennen ensi kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää laittaa palautetta. Tiedä vaikka ens häämessuilla olisi sulhasten sikarinurkkaus...

      Poista