lauantai 22. maaliskuuta 2014

¡Ándale! ¡Ándale! ¡Ándale!

Captain's log, stardate 67868.7...

Kuinka järjestää häät? Varataan juhlapaikka, vihkimispaikka, tehdään vieraslista, ilmoitetaan vieraille, hankitaan esteettömyystodistus, vihkijä, pidetään polttarit, sanotaan tahdon, juodaan skumppaa ja juhlitaan...

Entä kun halutaan tehdä tämä nopeasti? Katso yläpuolelta.

Ainakin täällä piäkaupunkiseudulla kirkkoja saattaa joutua varaamaan jopa neljä vuotta etukäteen. (Tekeekö ihmiset siis siten että ne varaa kirkon ja alkaa vasta sitten katsella sulhoa/morsianta...?) Samoin suunnitelmia menusta, vieraslistasta, hääväreistä, kutsukorteista, bändistä yms. voidaan suunnitella ja hieroa vaikka kuinka kauan.

Mutta.

Onnistuu se häiden pitäminen myös nopealla aikataululla. Sain siis soiton tammikuun lopulla kaveriltani, että he ovat menossa naimisiin helmikuun lopulla. Paikkana toimi Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha. Polttarit onnistuttiin pitämään ainakin sulholle ilman bestmania tai vieraslistaa. Ja ihan hyvät polttarit niistä tulikin.

Häät olivat myös erittäin onnistuneet. Kasvitieteellisen puutarhan palmusali oli ihastuttava ja morsian oli erittäin kaunis. Joimme skumppaa, ihastelimme kasvitieteellistä puutarhaa ja jatkoimme juhlaa aterialla ravintola Nokassa. Häät siis sisältivät kaikki mitä häiden pitääkin sisältää: Kahden rakastavaisen yhteen saattamisen. Ja kaikki tämä hoitui noin kuukaudessa vieläpä ottaen huomioon, että morsian asuu ulkomailla.

Jopa sukunimi vaihtui. Tällä kertaa sulhasen sukunimi. Sulhasen omien selostuksien mukaan hänen sukunimensä on talonpoikaissukunimi ja uusi sukunimi kuuluu säätyyn. Järkiavioliitto siis.

Hiukan toki itse miettii, että olisiko myös meidän häät voitu järjestää yhtä nopealla aikataululla? Ei varmaankaan. On otettava huomioon, että kaverin häissä oli vieraita yhteensä noin parikymmentä ja meidän vieraslistalla mennään jo yli sadan hengen. Valitettavasti moinen määrä ei mahtuisi palmusaliin.

Tämä ei tietenkään vie mitään pois kaverini häistä. Juhlat olivat mahtavat ja hellyttävin osa oli seuraavana iltana kun kaverini soitti minulle, sillä kiitosten lisäksi hän totesi seuraavaa: "Antti, mä olen niin innoissani tästä naimisissa olosta! Tämä on aivan mahtavaa. Tähän kannattaa ryhtyä..."

Jep, se siitä järkiavioliitosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti