sunnuntai 25. elokuuta 2013

Mistä sinä luet sulhasen puhetta? (Minä ja Google tiedämme sen.)

Captain's log, stardate 67115.7...

Olipa kerran Edward Snowden. Mies, joka paljasti tietoja Yhdysvaltojen PRISM-ohjelmasta, joka kerää tietoja muunmuassa ihmisten puheluista (Lähde: Aina niin ah luotettava Wikipedia). Onhan näitä tiedonkeruita ollut. Esim. Applen iPhone kerää dataa sulhasenkin liikkeistä about koko ajan (Lähde: edelleen se wikipedia ku laiska oon.).

Tästä loistavasta aasinsillasta päästään itse kysymykseen: Mistä sinä luet sulhasen puhetta?

Valitsin Bloggerin/Blogspotin alustaksi sen takia, että se näytti tarpeeksi yksinkertaiselta ja kuitenkin yksinkertaisuudellaan tyylikkäältä - ainakin kaverini käsissä. Kaiken kaikkiaan siis miellyttäväksi lukea. Kuitenkin olen huomannut että googlelta löytyy ihan uskomaton määrä tilastotietoa blogistani, jonka siis ainakin vielä uskon olevan ilmainen...

Otetaanpas esimerkki. Tätä blogia on luettu/klikattu tällä hetkellä lähes 800 kertaa (kaikkia postauksia yhteensä siis, omat klikkaukset mukaanlukien). Valtaosa klikkauksista tulee Suomesta, mikä on luonnollista koska kirjoitan suomeksi. Mutta sitten siihen mielenkiintoiseen osaan. 10 klikkausta on tullut Venäjältä, 8 klikkausta Ranskasta, 7 Sveitsistä, 3 klikkausta Serbiasta ja 2 klikkausta Kyprokselta... Toki katsojia/klikkauksia on tullut myös esim. Yhdysvalloista, mutta sitä pystyn/ainakin luulen pystyväni selittämään sillä että minulla kavereita siellä (Sippanille terveiset!).

Sulhanen haluaisi siis nyt kuulla mistä kaikkialta maailmalta tätä blogia luetaan?

ps. Olen pahoillani että tällä kertaa ei varsinaista hääjuhlahumua tullut kerrottua,  mutta löysin tilastot-osion vasta nyt.

pps. Tulin kateelliseksi käydessäni kaverini blogissa. Pitääpä jossain vaiheessa panostaa myös tämän blogin visuaaliseen ilmeeseen. Ehkä sitten syssymmällä.

7 kommenttia:

  1. Hollanti, eikö näy tilastoissa? Ainakin kolme klikkausta pitäisi nyt olla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi,

      Juu kyllä tuo Hollanti (Alankomaat) näkyy tilastoissa. Kurkkasin että tällä hetkellä on jopa 5 klikkausta...

      Poista
  2. Oi kiitos kiitos kehuista. Yksinkertaista saa, kun tekijä on yksinkertainen ;) Minä luen ainakin täältä Ylivieskasta käsin jokaisen postauksen, joskus moneenkin kertaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä vain.

      Tarkoittaako se nyt että Ylivieskan klikkaukset kääntyy jonkin muun maan kautta?

      Poista
  3. Australia pitaisi kanssa nakya tilastoissa :)

    VastaaPoista
  4. Sulle on haaste mun blogissa :)

    VastaaPoista